Epledagen feires med hjemmelagde eplebarer. Et resultat av en impulsiv epleslang i går ettermiddag. De ble vanvittig gode og er laget med blant annet havregryn og kokossukker. Disse kan også skjæres opp i mindre ruter om ønskelig. Vi ga de form som barer, men vi kunne sikkert laget de litt mindre da de er ganske mektige.
Ingredienser:
- 2 kopper glutenfrie havregryn
- 1 1/4 kopp glutenfritt mel.
- 1 kopp kokossukker. Bruk gjerne brunt sukker
- 1 ts kanel
- 1 klype salt
- 1/2 ts natron
- 170 g smeltet smør
Fyll:
- 1 ss hvitt sukker
- 1/2 ts kanel
- saften av 1 appelsin
- 3 epler skåret i små biter
Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Rør godt. Tilsett smøret og rør videre slik at du har en jevn, fin masse. Rør sammen ingrediensene til fyllet i en annen bolle og ved den forsiktig inn i massen. Bland godt. Trykk massen ut i en form 23*23.
Stekes dekket med sølvfolie på 170 C i 30 minutter. Ta av folien og stek videre i 10 minutter.
Avkjøl på rist før du skjærer i de. Oppbevares i en luftett boks i kjøleskapet.
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#glutenfri #eplebar #pappautengluten #aktiv #matglad #familie #pappa #utengluten #cøliaki #godtno #matbloggsentralen #marathon #runner #homemade #glutenfree #food #foodblogger #thefeedfeedglutenfree #celiac #applebar