Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
Glutenfri saftig julekake
Glutenfri saftig julekake

Glutenfri julekake

Glutenfri julekake

Glutenfri julekake. Julens beste glutenfrie julekake lager du enkelt med utgangspunkt i grunnoppskrift på bolledeig fra boken vår Den store glutenfrie bakeboka.

Ikke vær redd for å bruke den samme grunnoppskriften til annet bakverk som andre typer bolleoppskrifter, kanelboller, kringle mm. Dette er en deig som er veldig enkel å jobbe med og derfor kan den fint benyttes til forskjellige typer glutenfri gjærbakst. Vi har gjort noen små justeringer i og med at det skal lages som en stor “bolle” og ikke flere små. Denne julekaken ble knallgod og veldig saftig- Anbefaler varmt at dere tester den ut. En god glutenfri julekake bør alle unne seg i førjulstiden. Ikke bli overrasket om de uten cøliaki liker denne også.

Glutenfritt mel

Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Vi har brukt det lyse melet vårt i oppskriften på Glutenfri julekake. Du får nå begge våre melblandinger, grovt og fint, på Meny matglede

 

Start med å bløtlegge rosinene. Da slipper du tørre rosiner i bakverket. 10-15 minutter er nok.

Ingredienser:

  • 600 g glutenfritt lyst mel ( spar 50 g til elting)
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1/4 ts natron
  • 1/2 ts salt
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 ts kardemomme
  • 2 1/2 dl kesam / rømme eller yoghurt
  • 2 1/2 dl lunken melk
  • 1 egg
  • 100 g smeltet smør
  • 1 dl bløtlagte rosiner

Topping:

  • 2-3 ss mandelflak
  • 1 egg til pensling

 

  • Bland sammen alle de tørre ingrediensene bortsett fra gjær i en bakebolle. Lag en grop i midten og tilsett eggetBland sammen kesam, melk , gjær og smør i en annen bakebolle. Rør godt. Blandingen er klar når gjæren “bobler”. Bland så inn de våte ingrediensene i de tørre. Rørller kna til du har en jevn og fin deig. Deigen kan godt være litt klissete før heving. Tilsett ev. mer mel/ væske ved behovDekk bakebollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve på et lunt sted i minimum 1 time.
  • Elt inn resten av melet og form en stor bolle. Legg den over på et stekebrett dekket med bakeark, pensle deigen å strø over mandelflak. Etterheves i ca 30 minutter.
  • Forvarm ovnen til 200 C. Stek julekaken i ca 30 minutter til den er gylden
  • Avkjøles på rist

 

Glutenfri julekake
Glutenfri julekake
Glutenfri saftig julekake
Glutenfri julekake

Glutenfri saftig julekake

Nå får du melet vårt på Meny!
Nå får du melet vårt på Meny!

 

Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

 

den store glutenfrie bakeboka
den store glutenfrie bakeboka

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

 

Den store glutenfrie kokeboka
Den store glutenfrie kokeboka

Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

 

Den store glutenfrie brødboka
Den store glutenfrie brødboka

Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

 

Den store glutenfrie julebakeboka
Den store glutenfrie julebakeboka

Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka

 

 

#pappautengluten #denstoreglutenfriebakeboka #glutenfri #julekake #jul  #aktiv #trening #maraton #pappa #familie #utengluten #cøliaki #marathon #runner #dad #cookbook #foodblogger #glutenfree #food #celiac #christmas #cake #norwegian #christmascake #denstoreglutenfriejulebakeboka

9 Responses

  1. Det ser godt ut!! Har selv så gode minner fra (glutenholdig) julekake (sirupskake) fra jeg var liten, og synes barna mine fortjener å få julekake også! Jeg har veldig lyst til å prøve, men må jeg ha «xantan gum» – evt hvor får jeg tak i det – eller er det noe jeg kan erstatte det med?

      1. Hvilket mel bruker du her?
        Las nettopp at det er stor forskjell på hvordan de ulike meltypene (dvs. Dvs fin Melmiks, oppfører seg).
        Syns bollene i boka ble gode på smak men konsistens var litt merkelig og gummiaktig. Hva tror du har gått galt da.

  2. Hvor lenge holder julekaken seg på benken? Kan den fryses og blir den like god når du tar den opp?

  3. Hei! Er denne glutenfrie julekaken fin å fryse? Tenkte å lage den i dag og blir spist i morgen!!

    1. Går fint å fryse, anbefaler tining i ovn på 150-60C i cirka 8-10 min. Lykke til!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.