Flere melder om at det er så vanskelig å få tak i gjær i disse dager, og om vi har oppskrifter uten. Vi har derfor laget et grovbrød helt uten gjær til dere. Dette brødet er veldig enkelt å lage og det inneholder få ingredienser.
Brødet holder et par dager på benken og når du synes det begynner å bli litt tørt smaker det som nybakt etter en runde i toastjernet. Det kan også fryses.
Ingredienser 1 brød:
- 300 g fiber Mix eller annet grovt mel
- 150 g romtemperert yoghurt
- 1/2 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 150 g romtemperert melk
- 1 knivsodd salt
- 1/2 ss olje til utbaking. Smøres på hendene.
Litt ekstra mel til topping. Siktes over brødet før steking.
Bland alle ingrediensene sammen i en bakebolle. Rør/ kna til deigen er jevn og fin.
Ha deigen over i en form med bakeark. Trykk ut/ form brødet med litt olje på hendene. Skjær et kryss i brødet og sikt over melet.
La brødet hvile i 30 minutter. Brødet hever i ovn og ikke før steking som det vanligvis gjør.
Stekes på varmluft 200 C i 45 minutter.
#pappautengluten #glutenfritt #grovbrød #uten #gjær #godtno #matblogg #denstoreglutenfriebakeboka #sktiv #trening #familie #utengluten #cøliaki #marsthon #runner #cooking #glutenfree #food #baking #foodblogger #cookbook #celiac
3 Responses
Jeg brukte selvmalt havremel 300 gram.
1/2 teskje bakepulver.
1 teskje natron.
2 teskje sitronsyre.
Blandet det sammen i en bolle.
Hadde på 350 gram vann bakte det sammen til en deig.
Ikke har brødet hevet og ikke er det ferdigstekt på 45 minutter. Brødet / klumpen med deig. Har nå stått 2,5 timer og er fortsatt ikke gjennomstekt. Jeg tok ut brødet fra formen og snudde det. Hjalp ingen ting. Og på trass har jeg tenkt og la brødet / deigen stå i oven for og se hvor lang tid det faktisk tar før det er gjennomstekt. Men at natron starter heveprosess på sitron syre er i alle fall tull.
Vet du om noen fin måte og heve brøddeig på uten gjær egg og kefir eller yougurt ? Har prøvd meg frem på mange oppskrifter og skiftet ut det jeg ikke tåler. Og det blir aldri gjennomstekt før det er så hardt at det er ikke noe godt og spise brødet.
Vanskelig å si hva som har gått galt når du har fult oppskriften. Dessverre skjer det fra tid til annen med glutenfri bakst. Brød uten gjær trenger ikke heve.
Bruker du 1 l form?