Sunshine on a plate, eller risotto al limone som det også heter, er ikke bare enkelt å lage, det er også veldig digg! Med deilige smaker av hjemmelaget kraft, persille, smør, sitron, hvitløk, vin og parmesan blir dette fort en favoritt for store og små matelskere.
- 350 g risottoris
- 8 dl kraft (du kan bruke 8 dl ferdig utblandet glutenfri buljong)
- 2 d hvitvin (kan sløyfes, men øk da mengden med kraft)
- 70 g revet parmesan
- 20 g smør
- 1 bunt finhakket persille
- 2 fedd hvitløk
- saften av en sitron
- 1/2 ss revet sitronskall
- 2 ss olivenolje
- salt og pepper etter smak
- Varm oljen i en tykkbunnet panne og tilsett risottoris. La det surre rundt til risottoen er blank.
- Tilsett hvitløk, smør, sitronsaft, skall og persille. Rør godt og hell over vin. La det koke til vinen er absorbert.
- Hell over kraft og la det koke på lav varme under konstant omrøring. Tilsett parmesan og rør videre.
- Risottoen skal ha en kremet konsistens.
- Smak til med salt, pepper og ekstra parmesan til topping.
#pappautengluten #glutenfri #risotto #allimone #aktiv #trening #pappa #utengluten #cøliaki #godtno #denstoreglutenfriebakeboka #denstoreglutenfriekokeboka #marathon #runner #glutenfree #food #risotto #cookbook #foodblogger