Frokost er dagens viktigste måltid. Du presterer bedre i hverdagen dersom du har spist litt først. Jeg starter stort sett dagen med en treningsøkt og må ha i meg litt frokost i forkant. Av og til blir det bare en banan eller litt yoghurt, men i helgen blir det skikkelig frokost på hele familien. Og når Sevastianos får velge blir det stort sett pannekaker. Det ble det i dag og;
- 2 kopper glutenfritt mel
- 2 ss brunt sukker
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 1 ts kanel
- 2 store egg
- 2 kopper melk, gjerne laktosefri
- 1 kopp gresk yoghurt
- 4 ss smør
- 1 ts vaniljeekstrakt
Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle. Tilsett egg, yoghurt, melk, smeltet smør og vaniljeekstrakt. Røres godt sammen. Stekes på middels varme med litt smør i en stekepanne.
Crust:
- 2 ss usaltet smør
- 2 bananer, skåret i skiver
- 3/4 kopp brunt sukker
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 1/2 ts kanel
- 1/3 kopp hakkede mandler
Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle. Smelt smøret i stekepannen, og rør i blandingen til sukkeret oppløses.
Ha blandingen over pannekakene. Server gjerne med litt frisk frukt og melis.
Lykke til!
Pappa’n til Sevastianos😉