Pasta med tomater, hvitløk & basilikum. Det enkleste er ofte det beste. Dette er en sånn rett. Aller helst skulle vi hatt solmodne tomater i denne retten, men cherrytomater egner seg også. Denne middagen lager du når du har lyst på noe skikkelig godt, men ikke ønsker å bruke så lang tid på matlagingen. Kok glutenfri spagetti først, om ikke alle skal ha glutenfri. Bruk samme saus til alle.
Calamarata er en tradisjonell sommerlett og har sin opprinnelse fra Napolii. Denne pastaen passer godt til de aller fleste pastasauser, men kanskje ekstra godt til blekksprut og sjømat. Derav navnet og utseende. Formen er ment å ligne blekksprutringer og pastaen serveres tradisjonelt med blekksprutringer (calamari).
Tips: Bruk noen ss av pastavannet i sausen, og kok pasta i rikelig lettsaltet vann. Rør litt forsiktig rundt i begynnelsen av koketiden for å unngå at pastaen klebrer. .
Porsjoner:4 Rask å lage
- 1 pose pasta calamarata
- 3 hvitløkfedd, finhakkes
- 500 g cherrytomater
- ½ ss sukker
- ½ dl god olivenolje til steking
- 3ss basilikumbladertil topping
- 3 ss parmesan(gjerne Parmigiano reggiano)til topping
- Salt og nykvernet pepper etter smak
- Varm opp oljen i en stekepanne. Tilsett hvitløk, tomater og sukker, og la det koke på middels varme i cirka 10 minutter.. Gjerne lengere.
- Kok pasta som anvist på pakken.
- Hell av vannet på pastaen og vend den inn i ferdigkokt saus.
- Serveres med revet parmesan og basilikumblader.
#pappautengluten #glutenfri #pasta #calamarata #napoli #glutenfritt #aktiv #familie #trening #pappa #utengluten #cøliaki #godtno #marathon #runner #cooking #glutenfree #food #pasta #celiac