Søte brød er kanskje ikke så vanlig her i nord, men i middelhavslandene starter ofte dagen med en skive søtt brød og en kopp sterk kaffe. Vi blir aldri lei av dette, men holder det stort sett til helger eller ferier. Nå er jordbær i sesong og da passer det ekstra godt å lage dette brødet!
- Porsjoner: 1 brød
- Ovnstemperatur: 180 °C
- Middels rask å lage
- 50 g smeltet smør
- 100 g sukker
- 1 egg
- 250 g glutenfritt lyst mel, gjerne fra Pappa uten gluten
- 2 ts bakepulver
- ½ ts salt
- 1,5 dl melk
- ½ ts vaniljeektrakt
- 200 g jordbær, skives
- 50 g pekannøtter, finhakkes
- 1 ss melis
- Forvarm ovn til 180 °C
- Ha smør, sukker og egg i en bakebolle, visp godt. Tilsett mel, bakepulver, salt, melk, vaniljeekstrakt og rør videre. Vend in jordbær og pekannøtter og bland godt.
- Dekk en brødform med bakeark å hell i røren.
- Stek brødet i cirka 50 minutter. Avkjøl på rist og sikt over melis før servering.
#pappautengluten #glutenfri #frokost #brød #jordbær #glutenfritt #utengluten #cøliaki #godtno #marathon #runner #cooking #glutenfree #food #celiac #strawberry #bread