Glutenfritt blåbærbrød
Glutenfritt blåbærbrød spiser du like godt til frokost som til dessert. Søte frokostbrød er vi ikke så kjent med her til lands, men jeg anbefaler at du tester det ut i helgen med en god og sterk kaffe til. Dette smaker nydelig med bare litt smør på!
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Disse kan lagets på både grovt og fint mel, eller en blanding av dette. I denne oppskriften har vi brukt det grove melet vårt.
Nettbutikk
Vi har flere glutenfrie produkter i nettbutikken vår- Se hele utvalget her.
- Porsjoner: 1 brød
- Ovnstemperatur: 180 °C
- Tar litt tid å lage
- 200 g sukker
- 2 egg
- 75 g smeltet smør
- 3 ss sitronsaft
- 220 g glutenfritt lys mel, gjerne fra Pappa uten gluten
- 1 ts bakepulver
- ¼ ts salt
- 1 ½ dl melk
- 50 g valnøtter
- 180 g blåbær
- 2 ss sitronskall, finrevet
- Forvarm oven til 180 °C,
- Ha sukker og egg i en bakebolle rør godt, tilsett smeltet smør, sitronsaft, mel, bakepulver, salt og melk rør godt. Vend forsiktig inn valnøtter, blåbær og sitronskall.
- Dekk en brødform med bakepapir og hell inn røren.
- Stek brødet i 50-60 minutter. Avkjølt på rist.
*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s eget mel i oppskriften på Glutenfrie grove pizzasnurrer.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #glutenfritt #frokost #brød #blåbær #aktiv #familie #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #godtno #marathon #runner #glutenfree #food #celiac