/annonse/ Med blomkål i sesong passer det godt med en varmende og mettende blomkålsuppe til kjølige dager. I og med at det nesten tar like kort tid å lage denne suppen fra bunnen av som det tar å røre sammen en posesuppe, anbefaler vi at du setter den på middagsbordet i dag. Server med sprøstekt bacon, parmesan og varme havrerundstykker fra Fria glutenfritt.
Vi anbefaler deg å bruke hjemmelaget kraft i suppen, men om du ikke har det kan du fint bruke buljong også. Bare sjekk at den er glutenfri!
- 2 blomkål
- 1/2 løk
- 1 1/2 buljongterningterning
- 3–4 ss finhakket timian
- 7 dl vann
- 2 dl melk
- 1 dl fløte
- 4 skiver bacon til topping, strimles
- 1/2 ss smør
- 4 ss revet parmesan til topping
- 2–3 ss timian til topping
- salt & pepper etter smak
- 4 havrerundstykker fra Fria glutenfritt. Varmes som anvist på pakken
- Del opp blomkål i passende biter og den i en kjele sammen med løk, buljong, timian, vann og melk. kok opp og la det småkoke til det er mørt.
- Tilsett fløten og ta kjelen av platen. ta ut noen biter av blomkålen, og kjør resten av suppen jevn og fin med en stavmikser.
- Sprøstek baconet i litt smør. Sett til side.
- Fordel blomkål i suppetallerkner, topp med sprøstekt bacon, parmesan og frisk timian til pynt. Krydre med salt og pepper etter smak.
- Server med varme havrerundstykker og smør til.
For ordens skyld; vi har et betalt samarbeid med Fria, og derfor er dette innleget merket /annonse/.
#pappautengluten #glutenfri #blomkålsuppe #aktiv #trening #familie #pappa #utengluten #cøliaki #glutenfree #marathon #runner #cauliflowersoup #soup #fria #friaglutenfritt #friaglutenfrittnorge