Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
Glutenfrie kanelboller
Glutenfrie kanelboller

Enkle, luftige og glutenfrie kanelboller

Enkle, luftige og glutenfrie kanelboller

Enkle, luftige og glutenfrie kanelboller. Kan dette være verdens beste glutenfrie kanelboller? Det er kanskje å ta litt hardt i, men de er i hvertfall nydelige både på smak og konsistens, og sønnen i huset påstår at de er nettopp «verdens beste kanelboller»,  så da stoler vi på han.

Vi har droppet fiberhusken denne gangen, men om du ønsker å øke fiberinnholdet eller om du sliter litt med å få en elastisk deig, kan du tilsette 2 ss ,enten rett i melet eller i væsken. Den må da ikke stå lenger enn 30-60 sek.

Glutenfritt mel

Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre lyse melsorter dersom du har de stående og har god erfaring med de.

Vi har brukt det lyse  melet vårt i oppskriften på glutenfrie boller.  Du får nå også begge våre melblandinger, grovt og fint, på Meny matglede Ikke vær redd for å tilsette mer mel eller væske ved behov. Deigen skal heller være litt klissete, enn for kompakt før heving.

 

Nå får du melet vårt på Meny!
Nå får du melet vårt på Meny!

 

Ingredienser

 

  • 3 dl gresk yoghurt / kesam eller rømme
  • 3 dl lunket vann
  • 100 g smeltet smør
  •  500 g glutenfri lys melblanding.
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts kardemomme (kan sløyfes)

 

  • 1 egg til pensling 
  • melisglasur

 

Slik gjør du

 

  1. Bland sammen lunket vann og gjær. La det stå til gjæren «bobler» litt. Tilsett kesam/rømme og smeltet smør.
  2. Ha mel og sukker i en bakebolle og vend inn de våte ingrediensene.  Kna  godt og sett deigen til heving et lunt sted i 30-40 minutter.
  3. Kjevle ut deigen rektangulert, ca 1/2 cm tykk. Smør på smøret og strø over sukker og kanel. Rull sammen deigen og skjær i ca. 2 cm brede biter. Ha bollene i en smurt ildfast form eller på ett stekebrett med bakepapir og la de heve i ca 30 minutter til.
  4. Stekes på 180 C  i forvarmet ovn 25 minutter. Ta bollene ut av ovnen og avkjøl. Bland melis med noen ts kaldt vann og smør glasuren over bollene.

 

Glutenfrie kanelboller
Enkle, luftige og glutenfrie kanelboller

 

Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

 

den store glutenfrie bakeboka

den store glutenfrie bakeboka

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

 

Den store glutenfrie kokeboka

Den store glutenfrie kokeboka

Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

 

Den store glutenfrie brødboka

Den store glutenfrie brødboka

Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

 

Den store glutenfrie julebakeboka

Den store glutenfrie julebakeboka

12 Responses

  1. Har du noen tipps for å få dem til å bli mer luftige og myke? Mine ble helt harde og vanskelig å bite av. De vokste heller ikke så mye under steking. Kanskje tilsette bakepulver? Vi brukte vegansk rømme/yogurt. Bør vi heller bruke et mer flytende melkealternativ som væske?

    1. Deigen ville ikke bli til deig. Så skuffet 🙁
      Gjorde alt som sto i oppskriften, men nei da. Har bakt glutenfritt i 4 år nå og det har aldri skjedd før

      1. Så rart. Hvis du har gjort alt som står i oppskriften er det vanskelig å si hva som har gått galt, men ville definitivt ha forsøkt igjen da det skjer fra tid til annen med glutenfritt.

    2. Tilsett ev mer væske neste gang. Mange synes deigen er for klissete og tilsetter mer mel. Det skal man ikke gjøre, da bakverket blir tørrere. Hold ut med den klissete deigen, så får du et MYE bedre resultat. Bruk en deigskrape hvis deigen setter seg fast. Du kan også rulle ut deigen på et melet bakeark.

  2. Beste jeg noen gang har smak, vi klarte ikke skille mellom de glutenfrie og de med hvetemel! Herlig deig og fantastisk resultat. Så hurra, helt nydelig! Veit hvor jeg skal finne oppskrifter fremover!

    1. Baker de for første gang. Det var en vanskelig deig og jobbe me. Kan være jeg jobbet for mye med deigen
      Det stod ikke når sukkeret skulle oppi
      så kan jeg har gjort feil?

      1. Du kan ev. forsøke med mer væske eller mel neste gang. Glutenfri deig er ofte mer “lunefull” enn vanlig deig, så noen ganger må det ekstra mel eller væske til.

  3. Hei. Kan det være lurt å elte deigen lenge i en kjøkkenmaskin? Så ei anna oppskrift der deigen ble elta veldig lenge med veldig godt resultat.

    1. Det kan du selvsagt gjøre. Vi bare viser at det er mulig å lykkes med glutenfri bakst, også uten maskin:)

    1. Hei,

      Skjønner ikke helt hva du mener, men det skal være en pose tørrgjær i denne oppskriften.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.