For noen år siden var jeg med å arrangere et halvmaraton i Hellas. Det var på våren, og ganske mange hadde tatt turen over til øya for å være med. Blant annet noen italienske venner og deres mamma med stor M. Hun tilbød seg å lage en enkel pastarett til oss etter endt løp. Mamma mia for en pasta, det fantes ingenting enkelt med den retten. Den smakte rett og slett helt perfekt med en blanding av solmodne tomater, frisk oregano og hvitløk, og gudene vet hva hun hadde i for hun ville ikke røpe hemmeligheten bak verdens beste tomatsaus.
I årene etter har jeg forsøkt å gjenskape sausen , men jeg syntes aldri jeg har lyktes. Kanskje var vi slitene og sultne etter løpet , kanskje var det vinen og den gode stemningen eller så var det kombinasjonen av alt det og gode tomater. Ikke vet jeg, men den sausen glemmer jeg aldri.
Så, dere skal få en oppskrift som heller ikke blir så verst selv om den ikke smaker som Tonia sin perfekte pastasaus!:)
Du kan bruke denne sausen som et utgangspunkt til pastasaus, på pizza eller i suppe.
Du trenger:
- 1 boks hermetiske grovhakkede tomater
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 ts sukker
- 1 ss hvitvinseddik
- Salt/pepper
- 1 ts oregano. Gjerne frisk
- 4-5 ss god olivenolje
Du kan gjerne ha i litt chili for en en litt sterkere saus.
Kjør alle ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskin. Gi sausen et oppkok på svak varme i ca 15 minutter.
Om du skal ha sausen på pizza trenger den ikke koke først.
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #glutenfritt #tomatsaus #pasta #pizza #suppe #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matfrabunnen #godtfrabloggerne #allersglutenfritt #godtno #matbloggsentralen #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac
6 Responses