Glutenfri blåbærpai på grovt mel
Glutenfri blåbærpai på grovt mel. Enkel å lage, knallgod på smak! Server gjerne med litt vaniljeis, kesam eller rømme til.
Paibunn:
- 200 g glutenfritt grovt mel, gjerne fra Pappa uten gluten
- 120 g romtemperert smør
- 4 ss vann
- 1 knivsodd salt
Kna sammen, dekk til og sett i kjøleskapet i minimum 30 min.
Fyll:
- 5 dl blåbær
- ½ dl sukker
- 1 ss potetmel
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 200 C.
- Kjevle ut pai bunnen mellom to bakeark. Denne bunnen kan også kjevles ut litt på ett bakeark og resten trykkes ut med hendene.
- Ha bunnen, med bakearket, over i en paiform. Trykk bunnen godt ut oppover kantene. Forstek bunnen i noen minutter.
- Bland blåbær, sukker og potetmel i en bolle, og rør godt.
- Ha fyllet over paibunnen og stek videre i cirka 20 minutter til bunnen er gyllen. Avkjøl på rist.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Vi har brukt det grove melet vårt i oppskriften på Glutenfri blåbærpai på grovt mel. Du får også nå begge våre melblandinger, grovt og fint, på Meny matglede
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka