Denne glutenfrie kirsebærkaken eller Black Forrest som den også kalles er en drøm av en kake. Den orginale kaken er dynket i kirsebærlikør, men om den skal serveres til barn, kan du bruke safen/laken fra hermetiserte kirsebær.
Ingredienser 2 kakebunner:
- 250 g lyst glutenfritt mel
- 200 g sukker
- 1/2 ts vaniljesukker
- 1 ss kakao
- 5 egg
Pisk egg og vaniljesukker og sukker hvitt. Vend inn melet og kakao og visp forsiktig videre.
Smør to like kakeformer og dekk bunnen med bakepapir. Fordel røren formene (20 cm). Stekes på rist 180 C i 20 – 25 minutter. Bruk en tannpirker til å sjekke om bunnen er ferdigstekt. Avkjøl helt.
Krem:
- 6 dl fløte
- 1/2 ts vaniljesukker
- 100 g melis
Piskes til krem. Sett til side i kjøleskapet mens du steker bunnene.
Pynt:
- 2 bokser hermetiserte kirsebær
- 50 g revet sjokolade
- 1 ss kakao
Varm lake og kirsebær fra en boks. Dynk kakebunnene i laken fra kirsebærene og fordel kirsebær i midten av kaken. Du kan også bruke syltetøy. Hvis dette skal serveres kun til voksene bruker du 3-4 ss likør i laken.
Smør krem i mellom bunnene og på toppen av kaken. Fordel resten av kremen rundt slik at hele kaken dekkes av kremen. Pynt med kirsebær, revet sjokolade og sikt kakao over til slutt.
#pappautengluten #glutenfri #blackforest #cake #aktiv #trening #familie #pappa #utengluten #cøliaki #godtno #marathon #runner #family #dad #cooking #glutenfree #food #celiac #cookbook #foodblogger
One Response
Hei – black forest kaka ser helt delish ut!!! Har du noe forslag til hvordan man kan bytte ut kirsebær elementet (allergi!) med f.eks bringebær? Hva er mengden du bruker med kirsebær (en boks – hvor mye er det?)