Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
Glutenfri ravioli
Glutenfri ravioli

Glutenfri hjemmelaget ravioli

Glutenfri ravioli

 

Glutenfri hjemmelaget ravioli:

Om du skal lage EN ting i dag, skal du lage disse. Disse er faktisk noe av det beste jeg har smakt av glutenfri pasta! Kanskje pasta i det hele tatt..

Jeg trodde det skulle være ganske vanskelig og lage, men det var faktisk veldig enkelt. Du kan forme de som en sirkel eller skjære de ut i firkanter. Vi fylte våre med spinat og ricotta, men her kan du bare prøve deg frem. Du kan for eksempel fylle de med ost å toppe de med en god, fyldig tomatsaus. Og parmesan. Alltid parmesan!

Du trenger:

  • 250 gr lys melblanding ( Semper)
  • 1/2 ts salt
  • 2 egg
  • 2 eggeplommer

Fyll:

  • 200 gr frisk spinat
  • 250 gr ricotta
  • 100 gr finhakket spekeskinke
  • 30 gr revet parmesan
  • 1/4 ts revet muskat
  • 1 ts kvernet pepper
  • 4 blader frisk salvie
  • 50 gr smør
  • 30 gr grovhakkede hasselnøtter
  • 30 gr finrevet parmesan

Start med deigen. Sikt mel i en haug og lag en grop i midten. Ha i egg, salt og rør med en gaffel til alt melet har absorbert. Bruk ca 5 min på å kna deigen til du får en smidig deig. Pakk deigen i plast og la den hvile i 30 min eller mer i kjøleskapet.

I mellomtiden lager du fyllet. Kok opp vann i en stor gryte og ha i salt. Ha spinat i det kokende vannet i 30 sekunder, slik at den får en fin grønn farge. Ta opp spinaten med en hullsleiv og avkjøl straks i iskaldt vann. Klem ut alt vannet av spinaten. 

Finhakk spinaten og bland den sammen med de øvrige ingrediensene i en bolle. Sett bollen i kjøleskap frem til du skal fylle ravioliene.

Legg pastadeigen på ett melet bakebord og kjevle den ut rektangulært i 2 like deler.

Bruk en teskje og legg fyllet på i små porsjoner. Sørg for å ha like stort mellomrom mellom porsjonene som fra sidene og inn til fyllet

Legg delen uten fyll over og stikk ut raviolier med en utstikker. Vi brukte ett akkevittglass:)

Kok opp vann i en kjele og ha i raviolier. La de koke til “al dente” (ca 4 min) Ta de opp med en hullsleiv.

Smelt smør en stekepanne og la det få en nøttebrun farge. Ha i salvieblader og nøtter. Ha ravioliene over i panna når de er ferdig kokt. Server straks på varme tallerkener med revet parmesan.

 

 

glutenfri ravioli glutenfri ravioli glutenfri ravioli glutenfri ravioli kjevle ut en leiv legg på ønsket fyll legg på ønsket fyll glutenfri ravioli pappautengluten.no bruk en ravioli-utstikker eller et akkevittglass til å stikke ut ravioli glutenfri ravioli fra pappautengluten.no Glutenfri ravioli

Lykke til!

#pappautengluten #denstoreglutenfriebakeboka  #glutenfri #ravioli #trening #familie #pappa #utengluten   #cøliaki #godtno  #marathon #running #glutenfree #dad #theglutenfreedad #cooking #italian #glutenfree #homemade #pasta #celiac #cookbook #foodblogger

6 Responses

  1. Dette så veldig godt ut! Hvor mange porsjoner tilsvarer oppskriften? Kan de fryses før koking?

    1. Hei Caroline,
      Tilsvarer 4 porsjoner:) Ikke forsøkt å fryse fersk pasta dessverre, men er ganske sikker på at det går greit. Lykke til!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.