Glutenfri hjemmelaget ravioli:
Om du skal lage EN ting i dag, skal du lage disse. Disse er faktisk noe av det beste jeg har smakt av glutenfri pasta! Kanskje pasta i det hele tatt..
Jeg trodde det skulle være ganske vanskelig og lage, men det var faktisk veldig enkelt. Du kan forme de som en sirkel eller skjære de ut i firkanter. Vi fylte våre med spinat og ricotta, men her kan du bare prøve deg frem. Du kan for eksempel fylle de med ost å toppe de med en god, fyldig tomatsaus. Og parmesan. Alltid parmesan!
Du trenger:
- 250 gr lys melblanding ( Semper)
- 1/2 ts salt
- 2 egg
- 2 eggeplommer
Fyll:
- 200 gr frisk spinat
- 250 gr ricotta
- 100 gr finhakket spekeskinke
- 30 gr revet parmesan
- 1/4 ts revet muskat
- 1 ts kvernet pepper
- 4 blader frisk salvie
- 50 gr smør
- 30 gr grovhakkede hasselnøtter
- 30 gr finrevet parmesan
Start med deigen. Sikt mel i en haug og lag en grop i midten. Ha i egg, salt og rør med en gaffel til alt melet har absorbert. Bruk ca 5 min på å kna deigen til du får en smidig deig. Pakk deigen i plast og la den hvile i 30 min eller mer i kjøleskapet.
I mellomtiden lager du fyllet. Kok opp vann i en stor gryte og ha i salt. Ha spinat i det kokende vannet i 30 sekunder, slik at den får en fin grønn farge. Ta opp spinaten med en hullsleiv og avkjøl straks i iskaldt vann. Klem ut alt vannet av spinaten.
Finhakk spinaten og bland den sammen med de øvrige ingrediensene i en bolle. Sett bollen i kjøleskap frem til du skal fylle ravioliene.
Legg pastadeigen på ett melet bakebord og kjevle den ut rektangulært i 2 like deler.
Bruk en teskje og legg fyllet på i små porsjoner. Sørg for å ha like stort mellomrom mellom porsjonene som fra sidene og inn til fyllet
Legg delen uten fyll over og stikk ut raviolier med en utstikker. Vi brukte ett akkevittglass:)
Kok opp vann i en kjele og ha i raviolier. La de koke til “al dente” (ca 4 min) Ta de opp med en hullsleiv.
Smelt smør en stekepanne og la det få en nøttebrun farge. Ha i salvieblader og nøtter. Ha ravioliene over i panna når de er ferdig kokt. Server straks på varme tallerkener med revet parmesan.
Lykke til!
#pappautengluten #denstoreglutenfriebakeboka #glutenfri #ravioli #trening #familie #pappa #utengluten #cøliaki #godtno #marathon #running #glutenfree #dad #theglutenfreedad #cooking #italian #glutenfree #homemade #pasta #celiac #cookbook #foodblogger
6 Responses
Dette så veldig godt ut! Hvor mange porsjoner tilsvarer oppskriften? Kan de fryses før koking?
Hei Caroline,
Tilsvarer 4 porsjoner:) Ikke forsøkt å fryse fersk pasta dessverre, men er ganske sikker på at det går greit. Lykke til!
Kan jeg bestille bogen til danmark?
Hilsen Lea