Mac’n’Cheece er en klassisk «all-american» rett. Denne varianten som vi har laget er veldig forenklet da det skulle gå litt fort. Aller helst lager du denne med en fyldig beachmelsaus. I og med at denne er litt forenklet (Og veldig barnevennlig) passer den godt for unge kokker som vil prøve seg litt på kjøkkenet.
Vi hadde i litt sprøstekt bacon, men du kan også ha i bacon, spicy pølse, grønnsaker mm i denne retten.
Dette er nok til en middels stor ildfast form.
ingredienser:
- 500 g makaroni. Kokt som anvist på pakken
- 1 boks matfløte
- 1 egg
- 120 g revet ost. Jeg bruker gulost og cheddar
- 4 skiver bacon skåret i skiver. Sprøstekes i litt smør
- 50 g smør
- Salt/ pepper etter smak
- 1/2 ts smør til steking av baconet
Forvarm ovnen til 220 C
Sprøstek baconet i smør. Sett til side.
Start med å piske egget i fløten og tilsett 20 g revet ost. Legg smør i skiver i bunnen av en ildfast form. Fyll på med halvparten av den ferdigkokte makaronien og et godt lag med ost. Strø over bacon. Legg så resten av makaronien over , hell over fløteblandingen og topp med resten av osten. Krydre med salt og pepper. Stekes i 10-15 minutter til osten er smeltet og gylden.
#pappautengluten #glutenfri #macncheece