Å lage glutenfrie tortilla er lettere enn du tror, og med disse på bordet høyner du definitivt fredagstacoen. De kan også brukes til quesadilla. Fyll de med favorittfyllet ditt og nyt!
Tips: Du kan steke ferdige tortillas i solsikkeolje å spise de som nachochips.
10-12 lomper
Ingredienser:
- 180 g maismel
- 1 ts salt
- 2 ss mykt smør
- 1 1/2 dl vann
1. Rør sammen maismel, salt og mykt smør i en bolle. Tilsett vannet og bland godt sammen til en jevn og fin deig. Del deigen i 10 emner.
2. Form hvert emne til små boller og legg en og en bolle på et bakepapir. Form den til en rund sirkel med hendene og legg litt plastfolie over. Kjevle ut deigen til du har en liten rund, tynn lefse.
3. Ta av plastfolien og legg lefsen med papiret opp i en varm og tørr stekepanne. Dra forsiktig av bakepapiret etter 15-20 sekunder og stek lefsene i omtrent 1 minutt på hver side.
4. Legg de ferdig stekte tortillalefsene oppå hverandre innpakket i et kjøkkenhåndkle for å unngå at de blir tørre.
Oppskrift på hjemmelaget guacamole, mangosalsa & tacosaus finner du her.
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfritt #glutenfri #tortilla #aktiv #familie #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #corn #tortilla #celiac
6 Responses
Hei,
Kan disse fryses? 🙂
Dessverre ikke forsøkt, men disse er absolutt best når de er nystekte..
Ja, de kan fryses 🙂
Hvilken maismel bruker du?
Bklager sent svar; Du får det på meny (husker ikke helt hva det heter,..) Lykke til!
Kan man bruke polenta?