Glutenfri sjokoladekake
Barnebursdager kan være en utfordring dersom du har cøliaki å må ha et fullstendig glutenfritt kosthold. Mange tilbyr seg å lage en glutenfri kake, men er usikre på om kjøkkenrutinen er bra nok. Vi tilbyr oss alltid å ta med egen kake slik at vertskapet slipper å tenke på det, og sønnen vår synes det er helt uproblematisk å ta med egen mat.
I dag er det bursdagsfeiring med gutta i klassen, så vi har laget sjokoladekake. Det serveres også pizza og vi tar med glutenfri Grandiosa. Vi kan selvfølgelig lage selv, men det er noe med å få servert lik mat som “alle de andre” i ett selskap.
Glutenfri sjokoladekake er enkelt å lage og knallgodt å spise. Jeg tør nesten garantere at selv de uten cøliaki vi teste denne!
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Denne kaken anbefaler vi å lage på et lyst mel.
Kakebunn Glutenfri sjokoladekake
- 3/4 kopp romtemperert smør
- 1 kopp sukker (!)
- 6 egg
- 1/3 kopp melk
- 1/2 ts vaniljesukker
- 1/2 ts bakepulver
- 3/4 kopp kakao
- 1 2/3 kopp glutenfritt mel ( lys)
- 1 knivsodd salt
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Visp egg og sukker hvitt, bland in melk og smør og ha de i bollen med de tørre ingrediensene. Røres sammen til en jevn, smidig røre.
- Hell røren i en smurt form.
- Stekes på 180 C i forvarmet ovn på nederste rille i ca 40-45 min.
Glasur
- 100 gram kokesjokolade
- 1/2 kopp kremfløte
- 1 ts melis
- Sjokoladen hakkes å smeltes på svak varme i en liten kjele, tilsett fløte og melis. Røres godt. Smøres over avkjølt kake.
*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s eget mel i oppskriften.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Juleboka
#pappautengluten #glutenfri #glutenfrie #glutenfritt #sjokoladekake #utengluten #cøliaki #sjokoladekakensdag #glutenfree #chocolatecake #nogluten #chocolate #cake #senzaglutine #celiac
4 Responses
Hvor mye er én kopp sånn ca? Lyst til å prøve oppskriften din idag…
Til glasuren står det 2,5 dl fløte og 1 ts melis, kan det være at det er byttet om på mengde melis og fløte, eller at noe annet er feil her?
Skal smøret være smeltet?