Glutenfri tiramisu- ostekake
Glutenfri tiramisu- ostekake. Denne kaken er så fantastisk god og ikke helt ulik en tiramisu, denne er også laget med en deilig ostekrem, men vi har ikke brukt mascarpone i denne oppskriften. Og den skal stekes. Til kjeksbunnen kan du bruke forskjellige kjeks, gjerne rester. Du kan også ha i noen nøtter i blandingen. Det er bare godt.
Kaken trenger minimum 3–4 timer i kjøleskapet, men lag den gjerne dagen før. Den smaker faktisk enda bedre, jo lenger den står. Vi har brukt romekstrakt i kremen, men har du en skvett bailys, brun rom eller konjakk stående, anbefaler vi at du tilsetter noen ss av det i kremen.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Du får også nå begge våre melblandinger, grovt og fint, på Meny matglede
Nettbutikk
Du finner glutenfrie savoiardi og mye mer i vår nettbutikk
Dette trenger du:
- 1 ts smeltet smør
- 100 g glutenfrie kjeks
- 1 dl sterk kaffe
- 1 ts romeekstrakt
- 1 pakke glutenfrie fingerkjeks
- 250 g naturell kremost
- 200 g sukker
- 1,5 dl fløtte
- 1,5 dl gresk yoghurt
- 1 ts vanilje extrakt
- 4 egg
- Kakao til pynt
- Forvarm ovnen til 165°C
- Mal kjeksene. Smør smeltet smør i en form 22 cm. Dekk bunnen av formen med kjeksene å få de jevnt fordelt i hele formen.
- Dekk formen med aluminiumsfolie utvendig. (Dette fordi den skal settes i en form med vann og slik at vannet ikke trenger inn hvis formen ikke er helt tett).
- Lag kaffe og rør inn romekstrakt. Settes kaldt.
- Tilpass fingerkjeksene slik at de har samme høyde som formen. Dypp kjeksene noen sekunder i avkjølt kaffe og plasser de rundt formen.
- Pisk ostekrem og sukker i en bakebølle, tilsett gresk yoghurt, vanilje og 2-3 ss av kaffen. Tilsett eggene, ett og ett, og fortsett å piske tgodt til du har en luftig krem.
- Hell røren i formen, sett formen i et brett eller form med cirka 1 liter vann.
- Stek kaken i cirka 75–80 minutter, fjern formen fra brettet med vann, ta av aluminiumsfolie og avkjøl godt. Sett kaken tildekket i kjøleskap i minimum 4–5 timer, gjerne natten over.
- Dryss over kakao før servering
Vi i Pappa uten gluten har gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Bøkene våre finner du her:
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #glutenfritt #ostekake #aktiv #matglad #pappa #utengluten #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #bread #tiramisu #cheececake #nogluten #celiac #cookbooks #denstoreglutenfriebakeboka #denstoreglutenfriekokeboka #denstoreglutenfriebrødboka #denstoreglutenfriejulebakeboka