Glutenfrie bagels
Glutenfrie bagels til søndagsfrokosten? Ja takk! Disse er perfekte i matpakken eller på tur, og de smaker helt fantastisk. De er dessuten hevefrie så jeg ville definitivt satt av 1 time til å bake disse i dag.
Holdbarhet
Disse holder seg på benken, men anbefaler å fryse de ned, tine i ovn på 160 C i 8–10 minutter for et nystekt resultat. Dette kan du gjøre med det meste av glutenfri bakst. Spray de gjerne med litt vann før steking.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Disse kan lagets på både grovt og fint mel, eller en blanding av dette. I denne oppskriften har vi brukt det grove melet vårt.
Nettbutikk
Vi har flere glutenfrie produkter i nettbutikken vår- Se hele utvalget her.
Ingredienser
- 450 g lyst mel, gjerne fra Pappa uten gluten
- 1 pose tørrgjær
- 2 ss sukker
- 1 ts salt
- 2 1/2 dl lunket vann
- 85 g smeltet smør
Koking
- 10 dl vann
- 1 ss mørk sirup
- 1 ts salt
Pensling
- 1 egg
- frø og kjerner til pynt
- Løs opp gjær og sukker med lunket vann i en bakebolle. Rør godt og la det trekke i ca 10 min.
- Bland inn resten av ingrediensene og elt deigen grundig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Spe på med mel om nødvendig til du får en jevn fin deig. Dekk deigen med plast og sett den i kjøleskapet i 10 minutter.
- Del deigen i 9 emner på en melet bakeplate. Trill til boller som du trykker flate, cirka 2 cm. Ta litt mel på fingeren og trykk ut hull på midten av deigen helt i gjenom.
- Legg de over på et stekebrett med bakepapir og kok opp vannet med sirup og salt. Ha bagelsene i kokende vann (2-3 av gangen) og la de koke i 45 sekunder. Legg de over på stekebrettet igjen med litt mellomrom, pensle med egg å strø over solsikkekjerner og/eller frø.
- Stekes i en forvarmet ovn på 200 C i 18-20 minutter til de har en gylden farge. Avkjøl på rist.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #glutenfritt #bagles #glutenfri #aktiv #matglad #familie #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac #bagle
5 Responses
Hei! Jeg er nybegynner innen glutenfri mat. Forsøkte å lage disse to ganger i går. En gang med mest jyttemel og resten bokhvete. Da tok jeg smøret sammen med vannet. De ble stein harde. Andre gangen brukte jeg resten av jyttemelet og mais mel, tok i smøret til slutt. Fortsatt med veldig dårlig resultat. Jeg tenkte at lyst mel kunne være hva som helst, hva slags mel bruker du? Begge gangene ble beagelsene harde å ta på (ikke i nærheten av luftige), de var tørre og smakte rett og slett ikke godt. Tar gjerne imot tips. Jeg ser jo at dine ser nydelige ut, så noe galt er det nok jeg har galt
Hei,
Ja, lyst mel kan være nesten hva som helst, og vi er alltid forsiktig med å fremheve en spesiell type mel, men forsøk med Semper neste gang. Det er den vi har brukt i denne oppskriften.
Hei!
Tenkte å prøve å lage disse med grovere mel. Må jeg gjøre andre endringer i oppskriften da?
Γιάννη κάνε μια μετάφραση της συνταγής για να τα φτιαξω παρακαλώ !! Φαίνονται τέλεια !!! Bravo
Brukte 400 gram semper fin mix og 50 gram schar b. Ellers som oppskriften din. Bagelsene hevet omtrent ikke og deigen var veldig tørr. Må nok tilsette mer væske neste gang tror jeg. For de ble veldig kompakte.