Glutenfrie chocolate chip cookies
Glutenfrie chocolate chip cookies. Skal du bake én ting i dag, anbefaler jeg at du baker disse kjeksene. Store, nydelige kjeks som både er myke og sprø på samme tid, og med en deilig smak av sjokolade.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Vi har brukt det lyse melet vårt i oppskriften på glutenfrie chocolate chip cookies.
Nettbutikk
Vi har mange glutenfrie produkter i nettbutikken vår, sjekk ut hele utvalget her.
Ingredienser
- 100 g sukker
- 100 g brunt sukker
- 120 g smør, smeltet
- 1 stort egg
- 1/2 ts vaniljesukker
- 300 g glutenfritt lyst mel
- 1/2 ts havsalt
- 1/2 ts natron
- 150 g finhakket sjokolade
- I en bolle blander du sammen både brunt sukker og sukker med smeltet smør. Rør godt sammen.
- Tilsett egg og vaniljesukker i bollen og fortsett å røre (med en tresleiv).
- Tilsett glutenfritt mel, natron, salt. Fortsett å røre.
- Tilsett sjokolade og rør de inn. Bruk hendene til å kna deigen godt.
- Dekk bakebollen med plastfilm og la deigen ligge i kjøleskapet i cirka 30 minutter.
- Varm opp ovnen til 170 ºC og dekk stekebrettene med bakeark.
- Fjern kakedeigen din fra kjøleskapet og rull deigen ut til kuler (50 g pr kule) og legg dem på stekebrettet. Kjeksene skal ha god avstand da de blir ganske store.
- Stek i cirka 15 minutter til kjeksene har en fin og gylden farge.
- Avkjøles på rist.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #chocolatechipcookies #glutenfri #aktiv #trening #familie #pappa #utengluten #godtno #denstoreglutenfriebakeboka #denstoreglutenfriekokeboka #marathon #runner #glutenfree #food #cookbook
10 Responses
Hvilket mel bruker du i disse?
Disse fikk jeg ikke til. Det er alt for mye mel ifht smør og egg, og kakedeigen ble tørr og smulete som en haug med sand. Jeg tipper at melmengden kan halveres.
Kjempefin oppskrift!
Tusen takk!
Det må være noe feil med denne oppskriften – deigen ble kjempetørr og smuldrete. Etter 20 min i kjøleskapet var den umulig å samle til kuler. Antar det er for mye mel..?
veldig ok! Brukte Semper mix, ingen problemer med tørr deig!
Så gøy å høre! Takk for tilbakemelding!
These gluten-free chocolate chip cookies look absolutely delicious! I can’t wait to try this recipe—chocolate chip cookies are a classic, and making them gluten-free is a fantastic idea. Thank you for sharing!
Nydelige sjokoladekjeks! Fulgte oppskriften med ingrediensene, men rullet ut i 20-gramskuler og stekte i 10 minutter Takk for gode oppskrifter i en helt ny hverdag. Sårt at oldemors julekjeks ikke lenger kan spises, men dette ble jo en strøken erstatning (Deigen var til og med så god at vi måtte spare en klump til mumsing).
Så hyggelig å høre! Takk for tilbakemelding!:)