Disse glutenfrie hamburgerbrødene ble luftige og veldig gode. Lette å lage er de og. Anbefales!
Til ca 8 glutenfrie hamburgerbrød trenger du:
2,5 dl melk1 dl vann
1 ss sukker
1 ts salt
1 pose tørrgjær
500 gram glutenfri lys melblanding. Semper
50 gram smør
Sesamfrø
Vann til pensling
Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Smelt smøret og bland det sammen med vannet og melken. Bland alle ingrediensene sammen og kna godt til du får en smidig deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
Sett deigen på et lunt sted og la heve under ett kjøkkenhåndkle i 30-60 minutter.
Ha deigen på melet underlag og del den i 8 seler. Trill ut til boller som du trykker flate.. La brødene etterheve i ca 30 minutter. Pensle brødene med lunkent vann å strø på sesamfrø.
Stek brødene i 10-12 minutter på 220C. Avkjøl brødene på rist.
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #glutenfrie #hamburgerbrød Aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen
12 Responses
Mottok den flotte nye boka di i går, og først ut var denne oppskrifta på fantastisk nydelige burgerbrød.
Nå er endelig jakten på ordentlige hamburgerbrød over. Tusen takk:)
Tusen takk!:)
Hei! Skal prøve disse for første gang i dag, hvordan er de etter å ha blitt fryst? Greit å fylle fryseren når man først er igang
Perfekt å ha i fryseren. Tines på 160 C i ovnen.
Takk for oppskrift, disse ble VELDIG gode. Helt slutt på å kjøpe dyre, små og seige frosne burgerbrød. Synes deigen var ganske klissete og slet litt med å dele opp i like stykker, men med litt mel gikk det fint. De hever seg finfint i ovnen og blir større enn en tror. Stekte i to omganger, 4 på hvert brett.
Kan man bruke denne oppskriften til pølsebrød også?
Hei. Hva er positur? Jeg skal prøve å lage disse, men det stoppet opp, da jeg ikke skjønte det.
Hvor i ovnen stekes brødene?