Glutenfrie horn er vår desidert mest likte og delte oppskrift. Det skjønner jeg godt for disse hornene smaker helt fantastisk. Deigen er enkel å jobbe med og du kan fylle de med akkurat det du vil. Siden vi nå befinner oss i Hellas har vi laget en variant med feta, oliven, kaper og tomater. Anbefales!
Ingredienser 16 horn:
- 2 dl yoghurt. Du kan også bruke creme fraishe, Kesam eller rømme
- 1 1/2 dl melk
- 1 1/2 dl lunket vann
- 1 pose tørrgjær
- 1 ss sukker
- 100 gr smør
- 350 gr lys melblanding
- Pluss cirka 100 gr lys melblanding til elting og utbaking
- 1/2 ts salt
- 1 egg og 2 ss melk til pensling
Fyll
- 70-100 g smuldret feta
- 70 g revet gulost
- 1″ tomat skåret i terninger
- 2 ss kapers
- 2 ss finhakkede oliven
Ha mel og salt i en bakebolle. I en annen blander du sammen gjær, vann og sukker. La stå til det “bobler”. Tilsett melk, yoghurt og smeltet smør. Rør godt. Ha så de våte ingrediensene over i de tørre. Eltes til du har en jevn og fin deig. Tilsett ev. mer mel / væske ved behov. Jo grovere mel du bruker, jo mere væske trenger du. Anbefaler derfor en lys melblanding i denne oppskriften.
Heves på ett lunt sted under ett kjøkkenhåndkle i 30 minutter.
Del deigen i to deler å kjevle ut den første på ett melet bakebord/benk til den har fått form som en middels stor pizza. Bruk en pizza-skjærer til å dele inn deigen i 8 emner. Legg på fyllet og rull sammen hornene.
Pensles meg egg. Etterheves i 30 minutter.
Stekes i ovnen i ca 12-15 minutter på 220 C.
Hornene kan fryses og varmes i ovn på 160 C i cirka 6 minutter for et nystekt resultat.