Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
glutenfrie kanelboller

Glutenfrie luftige kanelboller

glutenfrie kanelboller

Glutenfrie luftige kanelboller smaker ikke bare kjempegodt, de er også veldig enkle å lage. Denne bolledeigen er en drøm å jobbe med og derfor ville jeg teste om den egner seg til kanelboller også, og det gjør den.

Den kan brukes både til kanelboller, boller og skolebrød og oppskriften i sin helhet  finner du her

Du trenger ;

  • 3 dl yoghurt / kesam eller rømme
  • 3 dl lunket vann
  • 2 ss fiberhusk
  • 100 gr smeltet smør
  • ca 500 gr lys glf melblanding. Ha eventuelt i mer mel eller væske om det trengs.
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts kardemomme (kan sløyfes)

Egg til pensling og melis til glasur.

Tips: Du kan gjerne tilsette rosiner i deigen. Kna da inn ca 1 dl rosiner.

Bland sammen lunket vann, fiberhusk, kesam/rømme og smeltet smør. Fiberhusken kommer til å lage blandingen litt klumpete, men det er sånn det skal være. Ingen grunn til panikk:)

Ha mel og gjær i en bakebolle og vend inn de våte ingrediensene.  Kna  godt og sett deigen til heving et lunt sted i 30-40 minutter.

Kjevle ut deigen rektangulert, ca 1/2 cm tykk. Smør på smøret og strø over sukker og kanel. Rull sammen deigen og skjær i ca. 2 cm brede biter. Ha bollene i en smurt ildfast form eller på ett stekebrett med bakepapir og la de heve i ca 30 minutter til.

Stekes på 180 C  i forvarmet ovn 25 minutter. Mens bollene stekes rører du sammen glasuren.  Ta bollene ut av ovnen og avkjøl. Bland melis med noen ts kaldt vann og ha glasuren over bollene.

 

enkle glutenfrie kanelboller enkle glutenfrie kanelboller glutenfrie kanelboller glutenfrie enkle kanelboller

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

Følg oss gjerne på FB og IG og bruk #pappautengluten for å vise frem din bakst.

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #kanelbolle #matfrabunnen #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #godtno #matbloggsentralen #thefeedfeed #godtfrabloggerne #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #glutenfree #food #cinnamonrolls #celiac

22 Responses

  1. Hei. Jeg bruker mange av oppskriftene dine med gode resultater for å være glutenfri bakst :).
    Lurer på hvilken “tricks” du bruker for å bevare mest mulig fersk konsistens i gjærbaksten? Avkjøl helt og rett i frysen, la stå ute på benken uten tildekking, eller pakket inn i plast… Jeg synes ofte at baksten er best like etter den er ferdig, men at den MÅ varmes opp igjen for å smake godt. Ikke alltid det er like lett å gjøre, spesielt for ungene på skolen.
    Ellers takk for gode oppskrifter!
    Hilsen,
    Kari-Anne

    1. Hei Kari-Anne:)
      Helt enig med deg; det smaker absolutt best når det er nybakt. Det er dessverre baksiden med glutenfri bakst. Jeg lar det som oftes stå i en lufttett plastboks på kjøkkenbenken. Brød, pitabrød etc varmer vi i et toastjern når det begynner å bli tørt. Toastjern er helt uunnværlig for oss. Sevastianos har ofte med toast på skolen og den varmes / grilles på morgenen. Pakes i aluminiumsfolie og ikke plast. Hvis det skal fryses anbefaler jeg å avkjøle baksten for så å legge i fryseren. Når det skal varmes opp gjøres det på svak varme.
      Håper dette hjalp litt!?
      Super lørdag til deg!:)

  2. Heisann!
    Prøvde meg på denne oppskriften i går, og deigen ble utrolig flytende… tilsatte sikkert 200 gram mer mel etter heving. Brukte Semper fin melblanding. Hvor mye mer mel bruker du eventuelt?
    Og ha du noen tips på hvo4dan kjevle ut uten at det «limer» seg fast i benken?
    Som du sikkert skjønner er jeg ikke spes god på baking, hehe….

    Takknemlig hilsen Kine

    1. Hei Kine,
      Vanskelig å si hva som har gått “galt”, men prøv evt med litt mindre væske neste gang. Bakes ut på melet overflate. Da skal den ikke sette seg fast altså..:) Lykke til!:)

      1. Jeg hadde samme opplevelsen.. Brukte 500g av Semper “Mix”.
        Har også benyttet oppskriften deres på vanlige boller og horn hvor jeg brukte samme melet men den deigen var mye fastere og mindre klebrig

  3. Hei, skal prøve meg på denne oppskriften i dag 🙂 vil du anbefale å bruke den nye melblandingen fra Helios ?

  4. Står du skal smøre på smør, er det bare vanlig smør eller smeltet? Di 100g som står skal jo oppi røren..

  5. Går det å bruke vaniljekesam i denne oppskriften og heller mindre sukker? Og egner denne oppskriften seg til å putte bollene i form eller bør jeg da bruke den oppskriften til de i form?

  6. Disse ble kjempegode! Luftige og god konsistens Av all glutenmat er kanelsnurrer det jeg savner mest. Spiste 4 mens de egentlig fremdeles var for varme! tusen takk!

  7. Hei,
    Disse ble en suksess her hjemme hos oss 🙂 Tusen takk for oppskrift 🙂 God påske 🙂

  8. Det står salt og sukker i oppskriften, og evt kardemomme, men i fremgangsmåte er ikke disse ingrediensene tatt med. Siden kanel ikke står i ingr.lista, regner jeg med at 1 1/2 dl sukker er det som skal i deigen, og ikke som fyll, eller?

  9. Hei! Hva kan jeg bruke isteden for fiberhusk?
    Bor ikke i Norge, og jeg får ikke tak i det her.

  10. Hei!
    Kjempegod oppskrift!
    Har laget bollene noen ganger nå, og har flere ganger glemt å ha i sukker på riktig tidspunkt.
    Til forskjell fra oppskriften på vanlige glutenfrie boller står det ikke når sukkeret skal inn i deigen. ObsObs

  11. Nå fulgte jeg den beskrevne fremgangsmåten, men oppdager under heving at det i ingredienslisten også står oppført sukker, salt og kardemomme i ingredienslisten….

    Når skal disse blandes inn? Dette lurer jeg på mens deigen heves.

  12. Hei!
    Fulgte hva du skrev til pungt og prikke siden det er første gang jeg lager kanelsnurrer på en stund. Og da mener jeg til pungt. Og. Prikke.
    Du skriver at dette innholder kardemomme og sukker, men skrev ingen steder når dette skulle tilføyes deigen.
    Det gjorde det litt surrete for meg når jeg måtte styre med det etterpå. Håper det funker for det.

  13. Kjempe gode! Tusen takk for oppskrifte . litt sprø utenpå myke og fluffy innapå

  14. Jeg prøvde meg på denne oppskriften i dag. Brukte 1 pk fin meldblandlng fra dere, men deigen ble veldig klissete. Måtte tilsette mye mer mel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.