Glutenfrie ostebriks i form
Glutenfrie ostebriks i form er perfekt til supper, salater, gryteretter eller bare som de er i matpakken.
Jeg vet at mange barn og unge har savnet de du kjøper i butikk, men nå kan du faktisk enkelt lage de selv. Denne oppskriften gir saftig og luftige ostebriks som garantert blir godkjent av nåde store og små matelskere.
Du kan lage disse i form som her, eller rulle de ut til avlange brød. Denne oppskriften gir cirka 14–16 brød.
De kan fint fryses. Anbefaler da opptining i ovn på 150C i cirka 6 minutter.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Du kan forsøke å bake disse med det grove melet vårt, men det er mulig du må justere med litt ekstra væske da glutenfrie grovmel ofte trekker til seg væsken.
Ingredienser glutenfrie ostebriks i form:
(dette gir 14-16 stk)
- 500 g glutenfritt lyst mel, gjerne fra pappa uten gluten
- 1 pk tørrgjær
- 1 ss sukker
- 1 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 2 dl vann
- 2 dl melk
- 1 ss yoghurt/ rømme eller kesam
- 60 g smeltet smør
- 50 g revet gulost
+ 50 g mel til utbaking.
Topping:
- 50 g revet gulost til topping
- 1 ss oregano
- 1/2 grill/ tacokrydder
I tillegg trenger du 1 egg og 1 ss melk til pensling.
- Ha mel, salt og bakepulver i en bakebolle
- Smelt smøret og bland det sammen med vann, melk og yoghurt. Væsken skal være lunken.
- Rør inn gjær og sukker. La det stå til gjæren Danner bobler i væsken.
- Ha de våte ingrediensene over i de tørre mens du rører . Du skal ha en jevn, men litt klissete deig.
- Sett deigen til heving dekket med et kjøkkenhåndkle på et lunt sted i 1 time.
- Forvarm ovnen til 200 C
- Ha ferdighevet deig over på et bakeark med litt mel. Kjevle ut deigen til et rektangel.
- Skjær ønsket størrelse på rutene med en skarp kniv. Obs! Ikke helt igjennom.
- Legg over (med bakearket) i en form
- Pensle med egg og melk og strø over ost
- Etterhev tildekket i 30 min
- Stekes på 220 C i cirka 15 minutter
- Avkjøles på rist
*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenker til Pappa uten gluten´s eget mel i oppskriften. Du finner flere oppskrifter og produkter på pappautengluten/nettbutikk.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfri mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Juleboka
#pappautengluten #glutenfrie #ostebriks #glutenfri #aktov #familie #pappa #utengluten #cøliaki #godtno #matbloggsentralen #marathon #runner #dad #glutenfree #food #celiac #cookbook #foodblogger
6 Responses
Hei! Jeg prøvde å lage disse i dag og deigen så fin ut, men den heva så lite? Hadde lunka væske til gjæren og venta til den lagde bobler, likevel så er den så og si uspiselig nå når den er ferdig..
Noen tips?
Hei, og god jul!
Her står det både 200 og 220 grader – hva er riktig varme?
Ønsker å se svarene på kommentarer
Hvor stor form skal man bruke?
Hei,
Jeg prøvde meg på disse i dag, men den hever ikke som den skal.
Den ser god ut, men den er så og si flat etter steking.
Jeg passet på at jeg hadde riktig temperatur på væsken også.
Hva kan jeg ha gjort galt?
Hei! Det står oppført ost to ganger, en gang under ingrediensene til deigen, og en gang under topping. Stemmer dette? Skal det blandes ost inn i deigen, eller bare være på toppen?