Noen ganger klaffer alt og det gjorde det i dag:) Disse ble saftige, luftige og sinnsykt gode!
Du trenger
- 3 dl lunket vann
- 1 ts fiberhusk
- 1 pk tørr gjær
- 1/2 ts salt
- 450 gr glutenfri lys melblanding
Rør ut gjær og fiberhusk i lunket vann. Tilsett salt og mel og rør sammen til en jevn deig. Tilsett resten av melet og del deigen i 8 deler. Formes til kuler som du klapper ut på en form penslet med olivenolje. Pensle pitabrødene med litt olje og strø over sesamfrø. Heves i ca 30 min.
Stekes i ovn på 225 c i ca 10 min.
Lykke til!
Pappa’n til Sevastianos😉
20 Responses
Veldig bra å ha dette side.veldig interessant
oppskrifter.
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding!:)
Hei. Er pitabrødene greie å fryse? Vi er helt nye på glutenfri kost så veldig fint med denne bloggen. Prøver å finne gode alternativer i matpakka til vår 6-åring som nettopp fikk diagnosen Cøliaki. Hilsen Nina
Ja, men anbefaler opptining i ovn på svak varme. Lykke til!::)
Hei. Har boken din og ser at oppskriften på pitabrød i boken og her er ulik. I boken står det 1 ss fiberhusk mens her står det 1 ts fiberhusk. Hva er det riktige?
Syns de ble litt harde. Neste gang vil jeg prøve oppskriften på pakken + fiberhusk
Hei,
Så dumt det ikke fungerte. Det skal jo fiberhusk i disse, så om du ikke har hatt det i kan jo det være grunnen til at de ble harde. Fin dag videre!
Hei og takk for at du deler de fine oppskriftene dine.
Samboeren min er gresk og Vi lagde pitabrødene du hadde lagt ut i dag, men brukte de til souvlaki. Så for sent at du faktisk hadde oppskrift på dette. Så de skal vi prøve neste gang.
De ble utrolig gode og luftige og forsvant med en gang. Vi kommer til å lage flere av oppskriftene dine og spesielt de greske. Elsker gresk mat,men er jo utfordringer der og ang ost og filodeig.
jeg er helt fersk i allergimat da jeg fikk gluten,melk, korn intoleranse for 4 uker siden.
Takk for hyggelig tilbakemelding! Heldigvis masse god gresk mat du kan spise selv om du har litt utfordringer med allergier, men skjønner at det med melk og glutenallergi er litt vanskeligere. Koselig at dere liker oppskriftene, bare å følge med, det blir sikker flere greske oppskrifter:)
Hei, og takk for alle gode oppskrifter. Hva heter fiberhusk på gresk? (om det går an å få tak i her i Hellas). Souvladzidiko’en på hjørnet sier at jeg kan ta med meg egne pitabrød, så disse må jeg prøve å lage. 🙂
Hei. Jeg har boken din men ser at oppskriftene er ulike i boken og her. I boken står det 1 ss fiberhusk mens her står det 1 ts fiberhusk. Hva er riktig?
Hei! Brukte den lyse melblandingen fra Helios og slet med å få deigen til å bli jevn. I tillegg hevet de ikke så bra og ble litt kompakte. Men, gode på smak da!!
Tilsett mer væske om du ser at deigen blir for kompakt. Det skjer dessverre av og til med glutenfri baking.
Bruker aldri fiberhusk da sønnen min ikke liker smaken. Erstatter med 1/2 ts xantham gum og et dryss pofiber. Løser gjæra i lunkent vann med litt sukker i. Perfekte pitabrød som hele familien elsket!
Hei
Prøvde å lage disse, med det jeg hadde i hus. Hadde bare grov melblanding. Ble bra, ikke så veldig luftige, men supergode som burgerbrød. Smakte vanlig gjærbakst.
Det er veldig hyggelig å høre at du tester ut!