Glutenfritt brioche hamburgerbrød
Glutenfritt brioche hamburgerbrød er laget på vår egen glutenfri grov melblanding
Disse brødene blir skikkelig luftige og myke, og de holder fint på benken. Vi har fylt disse med dressing, burger, bacon, cheddarost, salat og tomat. Server gjerne med sprøstekte fries til.
Dersom deigen blir for kompakt, det kan skje ved bruk av et grovere mel, tilsetter du mer væske. Blir deigen alt for klissete, tilsetter du litt ekstra mel. Vi trengte ikke å tilsette hverken ekstra mel eller væske i denne oppskriften. Deigen var en drøm å jobbe med og vi trengte heller ikke ekstra mel til utbaking.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Vi har brukt det grove melet vårt i oppskriften på glutenfritt brioche hamburgerbrød.
Oppbevaring
Glutenfrie pølse og hamburgerbrød kan selvsagt fint fryses, og da anbefaler vi at de tines i ovnen på 160 °C i 6–8 minutter, for et nystekt resultat. Vi fryser ofte baksten dersom det ikke skal brukes umiddelbart. Ved tining av bakst i ovn vil du få et nystekt resultat. Dette er perfekt når du ønsker å bake en eller flere dager i forveien. Dette gjelder det meste av glutenfri bakst, og frys brød eller annen bakst hele og unngå å skjære i de.
Elastisitet
Denne oppskriften på glutenfrie pølse og hamburgerbrød har vi laget uten fiberhusk, men dersom du ønsker det kan du tilsette 2 ss i væskeblandingen og røre ut. Ikke la det stå mer enn 30 sekunder. Du kan også tilsette fiberhusk eller psyllium rett i melet. Fiberhusk og psyllium gir litt bedre elastisitet i deigen, og ikke minst et høyere innhold av fiber i deigen, men det er absolutt ikke nødvendig for å lykkes med glutenfri deig.
Nettbutikk
Vi har også en nettbutikk med en mengde glutenfrie varer. Se hele utvalget av glutenfrie produkter her.
Ingredienser
- Porsjoner: 6–8 brød
- Ovnstemperatur: 200 °C
- Tar litt tid å lage
- 450 g glutenfritt grovt mel, gjerne fra Pappa uten gluten
- 2 dl lunken melk
- ½ pose tørrgjær
- 3–4 ss sukker
- 1 egg
- 100 g romtemperert smør
- ½ ts salt
- 1 egg til pensling
- 1 ss sesamfrø
- 1 egg til pensling
- Rør sammmen lunken melk, gjær og sukker i en bakebolle. Tilsett egg og smør. Rør godt. Ha i melet og rør alle ingrediensene godt sammen til en jevn og fin deig. Tilsett mer mel eller væske om det trengs.. Heves tildekket på et lunt sted i 1 time.
- Forvarm ovnen til 200 °C.
- Trill ut deigen til runde boller og trykk dem litt ned. Plasser brødene på et stekebrett med bakeark og pensle dem med et pisket egg. Strø over sesamfrø. Etterhev i 30 minutter.
- Stek i cirka 20 minutter på midterste rille. Avkjøl på rist.
Vi har flere glutenfrie produkter i nettbutikken vår- Se hele utvalget her.
*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s eget mel i oppskriften på glutenfritt brioche hamburgerbrød.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka