Glutenfritt sukkerbrød som passer perfekt som utgangspunkt til bløtkake/og- eller marsipankake går ikke bare fort og lage, men det er også den ultimate festkaken. Enklere blir det ikke. Du kan fylle kaken med frukt, bær, krem, vaniljekrem og mye mer.
Du trenger:
- 5 egg
- 150 gr sukker
- 150 gr lys glutenfri melblanding
- 1 ts bakepulver
Fyll:
- 3 dl kremfløte
- 3 ss sukker
- Frukt og bær, jordbær, blåbær, bringebær, kiwi og hermetisert frukt
Forvarm ovnen til 160 C
Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle til du får en luftig røre. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Bland inn mel og bakepulver å rør videre i ett par minutter.
Ha røren i en smurt form (24 diameter) med ett bakepapir i bunnen av formen. Kaken stekes i ca 40 minutter på nederste rille. Avkjøles på rist.
Pisk kremfløte og sukker til du får en myk krem. Skjær kakebunnen i 2 deler, og fyll krem og bær i midten av kaken. Bruk ett par skjeer med laken fra hermetisert ananas eller fersken over bunnen for å gi ekstra fuktighet og smak. På toppen pynter du med krem og friske bær etter eget ønske.
Tips: Bruk gjerne litt vaniljekrem og hakkede nøtter i kaken for ekstra smak.
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #bløtekake #17mai #fest #kake #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac
3 Responses
Hei!
Har du noe erfaring med å fryse sukkerbrødbunnen?
hei, prøvde denne ut, men erstattet det lyse glutenfrie med 50g finmalt mandelmel for å få den litt sunnere. Brukte også Tagatesse sukkererstattning for blodsukkeret sin del. Resultatet ble strålende.
Jeg prøvde denne i helgen nå, og jeg må si den fungerte veldig bra.
Takk for god grunnoppskrift på glutenfri sukkerbrød