Mange av dere har helt sikkert rester etter å spist lam i påsken. Et tips til hva du kan gjøre med restene er å lage “gyros”. En gyros er kjøtt i strimler, tzatsiki, gjerne litt salat, rød løk og tomat.
Disse pitabrødene ble ikke bare gode på smak, de ble også myke og dermed fullt mulig å brette de rundt alt det du putter i de.
Inspirasjonen fikk jeg fra en venn i Hellas, men jeg måtte tilpasse de i glutenfritt og laget derfor denne oppskriften .
Denne oppskriften er nok til 6 store eller 8 små pitabrød.
Ingredienser:
- 400 g lyst glutenfritt mel
- 1 ts bakepulver
- 10 g gjær
- Et knivsodd natron
- 1/2 ts salt
- 200 ml lunket vann
- 10 g honning
- 50 g yoghurt
- 1 ss eddik
- 3 ss olivenolje
Litt olje ( noen dråper) til steking av pitabrødene.
Ha de tørre ingrediensene , bortsett fra gjær, i en bakebolle.
Rør ut gjær og honning i vannet. La stå til det “bobler” litt. Ha i olje, eddik og yoghurt og rør godt.
Bland det våte med det tørre og rør/ kna til du har en jevn fin deig.
Deigen skal heve i 40 minutter.
Del deigen i 6 eller 8 emner som du igjen former til runde baller. La de hvile 10 minutter før du kjevler de ut til en rund leiv. Du lam bruke en skål eller tallerken som form, men jeg synes de blir finere når de er litt rustikke.
Varm opp en stekepanne og spray litt olje i den. Det skal kun være noen dråper olje. Stek pitabrødet på begge sider. La de steke på middels varme. Snu de når det begynner å boble litt. Cirka 1 minutt på hver side.
#pappautengluten #denstoreglutenfriebakeboka #glutenfri #pitabrød #gresk #pita #gyros #godtno #trening #familie #pappa #utengluten #cøliaki #marathon #runner #dad #family #foodblogger #glutenfree #greek #pitabread #souvlaki #food #cookbook #celiac
One Response