Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
Hjemmelagd glutenfri eplebar
Hjemmelagd glutenfri eplebar

Hjemmelagd glutenfri eplebar

Epledagen feires med hjemmelagde eplebarer. Et resultat av en impulsiv epleslang i går ettermiddag. De ble vanvittig gode og er laget med blant annet havregryn og kokossukker. Disse kan også skjæres opp i mindre ruter om ønskelig. Vi ga de form som barer, men vi kunne sikkert laget de litt mindre da de er ganske mektige.

Ingredienser:

  • 2 kopper glutenfrie havregryn
  • 1 1/4 kopp glutenfritt mel.
  • 1 kopp kokossukker. Bruk gjerne brunt sukker
  • 1 ts kanel
  • 1 klype salt
  • 1/2 ts natron
  • 170 g smeltet smør

Fyll:

  • 1 ss hvitt sukker
  • 1/2 ts kanel
  • saften av 1 appelsin
  • 3 epler skåret i små biter

Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Rør godt. Tilsett smøret og rør videre slik at du har en jevn, fin masse. Rør sammen ingrediensene til fyllet i en annen bolle og ved den forsiktig inn i massen. Bland godt. Trykk massen ut i en form 23*23.

Stekes dekket med sølvfolie på 170 C i 30 minutter. Ta av folien og stek videre i 10 minutter.

Avkjøl på rist før du skjærer i de. Oppbevares i en luftett boks i kjøleskapet.

Hjemmelagd glutenfri eplebar Hjemmelagd glutenfri eplebar Hjemmelagd glutenfri eplebar

Lykke til!

 

Pappa´n til Sevastianos

#glutenfri #eplebar #pappautengluten #aktiv #matglad #familie #pappa #utengluten #cøliaki #godtno #matbloggsentralen #marathon #runner #homemade #glutenfree #food #foodblogger #thefeedfeedglutenfree #celiac #applebar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.