Instruksjonsvideo på hvordan du enkelt lager glutenfri pizza fra bunnen av:
For en tid tilbake lovet vi å lage en liten instruksjonsvideo til dere på hvordan man lager glutenfri pizza fra bunnen av. Det har tatt litt tid, men nå er den endelig ferdig! Jeg (Elisabeth) har forsøkt å redigere så godt jeg kan so go easy on me, uansett, jeg håper dere liker den!
Bare bruk kommentarfeltet til å stille spørsmål om dere lurer på noe.
Fremgangsmåten ser du i videoen under, og oppskrift på pizzabunn og tomatsaus finner du her;
Glutenfri pizzabunn:
- 450 gr glutenfri lys melblanding
- 3 dl lunket vann
- 2 ss fiberhusk
- 1 ts salt
- 2 ss sukker
- 1-2 ss olivenolje
Stekes i forvarmet ovn på 230 c i ca 10-12 minutter
Tomatsaus:
- 1 boks hermetiske grovhakkede tomater
- 1 fedd hvitløk
- 12 ts sukker
- 1 ss hvitvinseddik
- Salt/pepper
- 1 ts oregano. Gjerne frisk
- 4-5 ss god olivenolje
- Du kan gjerne ha i litt chili for en en litt sterkere saus.
Kjør alle ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskin å stryk et lag med saus over pizzabunnen.
Ønsker dere alle en super fredagskveld!
Klem fra mamma´n til Sevastianos
Flere pizza-oppskrifter fra pappautengluten.no finner du her
#pappautengluten #kapersoliven #youtube #video #hjemmelaget #glutenfri #pizza #aktiv #matglad #pappa #mamma #utengluten #matblogg #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #glutenfree #food #pizza #celiac #foodblogger
16 Responses
Skal ha bursdagsfeiring og lage fire pizzaer. Skal jeg da x mengde fiberhusk og gjær med 4 også??
Nei, det trenger du ikke. “ss fiberhusk og 1 pose gjær holder til 4 pizzaer:) Øk evnt væske og mel for en litt større deig:)
Hei! Har laget pizza etter denne oppskriften. Brukte Laila gul melmix. Fulgte ellers oppskrifta. Den hevet seg fint. Jeg brukte pizzastein. Men- den blir sånn seig og rå inni på en måte. Why? Mener ikke det har noe med oppskriften å gjøre, bare.. generelt spørsmål & tips
Hei:)
Forstekte du bunnen litt først? Hvis ikke er det et tips:) Over/undervarme? Lot du den stå lenge nok? Vanskelig å si, men glutenfri deig trenger litt øving før den blir perfekt:) Lykke til!
Hei,
På video brukte du gjær men det finnes ikke på ingredienser lista 😀 håper at det blir bra uansett 😀 Hilsen fra en 4 ost pizza-elsker.
Dessverre en glipp; gjær skal i oppskriften!:)
Endelig lykkes jeg med hjemmelaget pizzabunn takket være dere. Nøt hver en bit, og det er det noen år siden jeg har gjort!
Ser bra ut! Men hvor mye gjær skal i? Står fortsatt ikke i oppskrifta! 🙂
mvh
Espen
Hei! Det er lurt å bruke visp når du rører ut fiber husk . Da blir den helt jevn:-)
Takk for tips:)
I videoen bruker du gjær og den skal heves. Men oppskrifta over sier ingenting om dette. Har du flere oppskrifter du bruker?
Alltid gjær i gjærbakst. Skal sjekke det! Takk:)
I tomatsausen står det 12 ts sukker, er det riktig?
Kan man lage pizzasnurrer med denne deigen?
Hjelp! Videoen er “unavailable”.. Kan dere legge den ut på ny eller skrive fremgangsmåten? Vi lagde denne til nyttårsferiringen vår og ble så fornøyd!
Vi la om siden vår, og da forsvant denne videoen. Vi skal få laget noen nye etterhvert. Har en del reels på Instagram, hvis det kan hjelpe i mellomtiden.