Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.

Kjøttboller i krydret tomatsaus

I en hektisk hverdag er det ikke alltid man har tid til å lage all mat fra bunnen av. De aller fleste av oss har ikke tid til det. Det er jobb, skole, trening, lekser, venner, vennegrupper osv osv. Men noen ganger må man ta seg tid til det. Tid til å lage kjøttboller faktisk. Det er så lett å lage og det smaker så godt. Du trenger selvfølgelig ikke å ha de i en tomatsaus med spagetti, men du burde det. Men det er også godt med en salat og stekte poteter ved siden av. Sevastianos digger det uansett:)

Du trenger:

Kjøttboller

  • 600 gr kjøttdeig. Bruk gjerne 300 g svin og 300 g okse
  • 1 egg
  • 2 ss glutenfri lys melblanding
  • 4 ss hakket frisk basilikum
  • 1/2 hakket løk
  • 1 fedd hakket hvitløk
  • 1 ts kanel
  • 1 ts tørket oregano

Ekstra mel og Finax, fiberex til å rulle bollene i. Her kan du også bruke ett glutenfritt knekkebrød. Kjør det da i en mikser til “mel”. Olje til steking

Tomatsaus

  • 2 bokser hakkede tomater
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss tomatpuré
  • 3 ss hakket basilikum
  • 4 ss vann
  • 1 ts chili
  • 1 ts sukker
  • 2 ss oliven olje
  • 1 ts kanel

 

Bland kjøttdeig, mel og krydder i en kjøkkenmaskin. Tilsett egget og hakket løk. Rør til det blir en jevn, fin masse. Bruk en spiseskje til å forme bollene. Trill de runde og legg de på en tallerken med mel og fibrex eller knekkebrød. Rull bollene godt i melet og “rist” av overflødig mel.

Ha godt med olje i en stekepanne å stek kjøttbollene på høy varme til de får en gyllen farge på begge sider. Senk temperaturen og stek de videre til de er gjennomstekt.

Legg bollene på en tallerken med bakepapir slik at oljen renner av. Imens lager du tomatsausen.

Ha litt olivenolje i en gryte og tilsett alt krydderet. La det frese i oljen i ca 1 min. Tilsett tomater, tomatpuré og sukker samt litt vann. Legg på lokket og la det koke i ca 20 minutter. Bland inn kjøttbollene og la det koke på svak varme i 15 min.

Kok glutenfri spagetti og server rykende varm. Gjerne med litt revet parmesan over.

Bon appetitt !

Pappa’n til Sevastianos 😉
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfree #meatballs #glutenfri #kjøttboller #glutenfritt #kosthold #cøliaki #cøliakiforeningen #ncfu #matblogg #matbloggsentralen #kkmat #nrkmat #allergimat #gfglutenfri #glutenfrimat #utengluten #aktiv #matglad #pappa #daddy #nogluten #pasta #homemade #cooking

 

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.