En god hjemmelaget pesto kan brukes til mye. Til pasta, på pizza, i en sandwich eller som dipp. Det som er helt avgjørende for smaken er at du lager den selv, men har du dårlig tid kan du selvfølgelig kjøpe ferdig på glass.
Pesto:
- Friske basilikumblader. Gjerne hele planten.
- 100 gr parmesan
- 1 fedd hvitløk
- 1 dl ristede pinjekjerner
- 1 dl olivenolje
- Salt & pepper
1 pakke valgfri pasta. 3-4 ss revet parmesan til topping.
Bland basilikumblader, pinjekjerner, hvitløk og parmesan i små terninger. Kjøres i en foodprocessor eller en stavmikser. Tilsett olje og kjør til pestoen oppnår ønsket konsistens. Smak til med salt, og nykvernet pepper.
Kok pasta som angitt på pakken og bland inn pesto. Riv litt parmesan over før servering.
Tips: Server med nybakt glutenfri focaccia til.
Lykke til!
Pappa’n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #pasta #pesto #italiensk #mat #aktiv #matglad #pappa #utengluten #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #cøliaki #cøliakiforeningen #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac
One Response