Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
Tacokveld med hjemmelaget tacosaus, guacamole, tortilla og ytrefilet

Tacokveld

Tacokveld med hjemmelaget tacosaus, guacamole, tortilla og ytrefilet
Tacokveld

Tacokveld

Tacokveld. Taco er kjempegodt, men ved å gjøre det lille ekstra kan du løfte tacokvelden flere hakk. Vi har laget tortilla, tacosaus og guacamole selv, og byttet ut kjøttdeig med ytrefilet.

Vi har også sprøstekte kikerter i. Kikertene er kjempegode å toppe taco med, men hvis du får gjester som ikke spiser kjøtt er kikerter et perfekt alternativ.

Server taco i varme hjemmelagde tortilla med litt grønn salat, guacamole, kjøtt, tacosaus, kikerter og rømme på toppen.

Tacosaus:

  • 1 rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts finhakket chili
  • 2 finhakkede tomater
  • 1 boks hermetiserte tomater
  • 1 ss sukker
  • salt/ pepper etter smak
  • olivenolje
  • 1  bunt finhakket koriander
  • Saften av 1/2 lime

Fres løk, chili og hvitløk i olivenolje. Tilsett de øvrige ingrediensene og la sausen koke i 10-15 minutter på middels varme. Pynt med finhakket koriander.

Guacamole:

  • 2 stk modne avokado
  • saften av 1/2 lime
  • 4 cherrytomater
  • 1 fedd finhakket
  • 1/2 ts finhakket rød chili. Juster etter smak
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • Salt/ pepper etter smak

Mos avokado med limesaft, å bland inn de øvrige ingrediensene. Smak til med salt og pepper. Sett guacamolen i kjøleskapet frem til servering.

Sprøstekte kikerter

  • 500 g kikerter
  • 1 ts chili/paprikapulver
  • 1/2 ts kummin
  • salt/pepper
  • 4 – 6 ss olje

Ha kikertene i en skål og tilsett olje og krydder. Rør godt.

Legg kikertene over på et bakepapir og bak i ovnen på 200 C grader i cirka 30-40 minutter. Rør gjerne litt underveis i stekingen.

Oppskrift på glutenfrie tortilla finner du her.

Kjøtt:

  • 200 g ytrefilet eller annet valgfritt kjøtt.

La kjøttet ligge i romtemperatur i 30 minutter før steking. Krydre kjøttet godt med salt og nykvernet pepper. Brun kjøttet på høy varme Her bruker mange rapsolje , men jeg foretrekker smør. Senk varmen og la kjøttet steke videre til ønsket resultat.

La biffen hvile før den serveres. Da får kjøttsaftene satt seg og du får en saftig og smakfull biff. Hviletiden avhenger av steketemperaturen og størrelsen på stykket. Skjær i skiver før servering.

 

Tacokveld med hjemmelaget tacosaus, guacamole, tortilla og ytrefilet

 

 

Besøk vår glutenfrie nettbutikk her

Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

 

den store glutenfrie bakeboka
den store glutenfrie bakeboka

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

 

Den store glutenfrie kokeboka
Den store glutenfrie kokeboka

Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

 

Den store glutenfrie brødboka
Den store glutenfrie brødboka

Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

 

Den store glutenfrie julebakeboka
Den store glutenfrie julebakeboka

Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.