Denne glutenfrie thai-inspirerte gryta lager du på under 30 minutter. Jeg er tilhenger av mat som smaker godt, men også som går litt fort å lage i ukedagene. Men det må ikke gå utover smak, næringsinnhold eller kvalitet selv om det går litt fort. Butikkene bugner av produkter som gjør det enklere for deg å få ferdig middagen i en fei samtidig som det er sunt.
Du trenger:
- 1 pk ferdig strimlet oksekjøtt/kylling eller svin
- 1 pose frosne/friske wokgrønnsaker
- 2 ss glutenfri soyasaus
- 2 ss olivenolje
- 1 fedd hvitløk
- 1-2 ts chilipaste
- 1/2 boks kokosmelk
- 1 pose “boil in bag” fullkornris
- 1 neve frisk koriander
- 2 ss saft av 1 lime
- 3-4 ss cashewnøtter (kan sløyfes)
Start med å koke risen som anvist på pakken.
Stek kjøttet i olje og soyasaus til det er jevnt brunt. Tilsett hvitløk og chilipaste å la det surre i noen minutter til. Ha i grønnsaker og kokosmelk og la det koke under lokk i noen minutter. Bland inn ferdig kokt ris (eller server ved siden av)
Ha over limesaft, cashewnøtter og finhakket koriander.
Serveres straks og gjerne med glutenfrie nanbrød til.
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #thaigryte #middagstips #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtfrabloggerne #godtno #allersglutenfritt #marathon #running *#daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac