Glutenfri gyros
Glutenfri gyros. Av og til klaffer alt. Det gjorde det med disse pitabrødene i dag. I mangel av noen basisvarer ble pitabrødene laget “på slump”. De ble myke, de kan bøyes og smaker veldig likt som den originale pita gyros som selges på nesten hvert gatehjørne over hele Hellas.
Som nevnt manglet vi noen basisvarer. Vanligvis ville jeg hatt litt yoghurt eller melk i for lengre holdbarhet, men det hadde vi ikke. Hvis jeg skal være helt ærlig er disse bedre på smak enn andre jeg har på bloggen, men de har nok litt dårligere holdbarhet. Dvs. at hvis du vil lage de anbefaler jeg at de spises med en gang. De kan fryses , men de ble litt tørre etter en runde i ovnen. Dersom du vil lage brødene klare på forhånd anbefaler jeg deg å bruke denne oppskriften på gresk pitabrød, men for en autentisk gresk gyros må du teste denne oppskriften asap. Denne oppskriften holder til 6-8 pitabrød avhengig av størrelse. Dersom du ønsker færre brød kan du halvere oppskriften.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Vi har brukt det lyse melet vårt i denne oppskriften på glutenfri gyros.
Pitabrød 6-8 stk:
- 350 g lyst glutenfritt mel (spar 50 g til utbaking)
- 1/2 pose tørrgjær
- 1 ss sukker
- 1/2 ts salt
- 2 dl vann
- 1/2 ss smør til steking av hvert pitabrød (totalt 3-4 ss smør)
- Rør ut gjær og sukker i vannet. La stå til der bobler. Ha mel og samt i en bakebolle og tilsett væsken. Rør/ kna deigen smidig. Heves tildekket og lunt i cirka 45 min.
- Del opp deigen i 6-8 emner som trilles til boller på en melet overflate. La bollene hvile i 10 min på benken under et kjøkkenhåndkle.
- Kjevles ut til tynne lefser før de stekes i smør på middels høy varme i noen minutter på hver siden.
Glutenfri gyros
- 1 svinefilet
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1 ss eddik
- 1/2 ts paprikakrydder
- 3 ss olivenolje til steking
Topping:
- 1/2 tomat i skiver
- 1/2 løk i skiver
- 8-10 ss tzatsiki
- Gni inn krydderet i svinefileten og stek på middels høy varme til den er gjennomstekt. Tilsett eddik og stek videre i noen minutter. Ta vare på kraften, sett tilside. La kjøttet hvile i 20 min på benken før du skjærer den i tynne skiver før du har den tilbake i kraften og rører godt.
- Legg kjøtt, tzatsiki , tomat og løk i skiver i pitabrødene og rull de sammen.
Vi har flere glutenfrie produkter i nettbutikken vår- Se hele utvalget her.
*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s eget mel i oppskriften på glutenfri sandwich-is.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
Vi har flere glutenfrie produkter i nettbutikken vår- Se hele utvalget her.
*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s eget mel i oppskriften.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #gresk #glutenfri #gyros #pita #gresk #mat #utengluten #cøliaki #greek #glutenfree #pitabread #marathon #runner #dad #family #cooking #greek #food #celiac #nogluten #gyrospita
2 Responses
Disse pitabrødene var helt nydelig. Luftig, myke og kjempegode på smak når de ble servert med en gang.
Prøvde dett med familien i dag, var kjempe godt! Elsker de pitabrødene i oppskriften, har den store kokebaken fra degAnbefales!