Mangler du glutenfritt brød til morgendagens matpakker? Fortvil ikke, denne deigen lager du på 1 – 2 – 3. Den må selvfølgelig heve en stund, men selve rundstykkene går det veldig fort å lage.
Du kan bytte ut 1,5 dl av vannet med melk om du ønsker det, og du kan gjerne bytte ut deler av det lyse melet med et grovere mel. Prøv deg frem med litt havregryn, frø / kjerner og malte nøtter. Det viktige er blandingsforholdet mellom vått og tørt så du kan bruke det du har tilgjengelig. Blir deigen for hard tilsetter du litt vann/melk og blir den for tynn/klissete tilsetter du litt mer mel.
Du trenger:
- 5 dl glutenfri lys melblanding.
- 1 pk tørrgjær
- 1 ss fiberhusk
- 2 ss sukker
- 1 ts salt
- 2 ss olivenolje
- 3,5 dl lunket vann
Start med å ha 1 ss fiberhusk i vannet. Fiberhusk blandet med vann gir en gele-aktig blanding, men det er akkurat sånn det skal være. Tilsett 2 ss olivenolje i blandingen. La det svelle i cirka 30 sekunder. Ev, kan du blande fiberhusk direkte i melet. Det gir litt mer elastisitet å blande den i væsken, men det går fint å ha den i melet også.
Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle å tilsett vann, olje og fiberhusk. Rør godt og elt deigen til du har en jevn, fin deig.
La deigen heve under et kjøkkenhåndkle på et lunt sted i ca 1 time.
Trill ut rundstykker av deigen og pensle de med et pisket egg. Strø over solsikkekjerner/ frø eller glutenfrie havregryn. La deigen etterheve i ca 30 minutter.
Stekes i forvarmet ovn på 200 C i cirka 15 minutter. Avkjøles på rist.
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #rundstykker #matpakke #matpakketips #glutenfri #melkefri #aktiv #matglad #pappa #utengluten #matblogg #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #bread #celiac
22 Responses
Om du tar 2dl havregryn(glutenfritt såklart). 2 dl blå jyttemjøl, og 2 dl semper fin mix. Blir dette perfekte rundstykker til matpakken. Super enkelt. Tusen takk for oppskriften. Baker denne nå flere ganger i uken. De grove holder seg myke et par dager
Takk for tilbakemelding og godt tips:)
Hei, jeg har ikke noe olje i huset og heller ikke natron, hva kan jeg gjøre istedet, kannjeg bruke smelter smør og mer bakepulver istedet?
Hvor mye væske bruker du da?
Hei, hvor klissete skal deigen være? Min er ganske klissete, skal den være sånn? 🙂
Spørs hva du mener med klissete. Deigen bør være mer våt enn tørr, men ikke så våt at du ikke kan jobbe med den. Håper resultatet ble bra!
Takk til pappaen. Dette vil jeg prøve. Også den grove varianten til Mari.
Herlig! Lykke til:)
Hei hvordan fikk du til å rulle ut deigen uten at mesteparten sitter igjen på fingrene ?
Hei:) Du kan bruke litt mer mel, eller ta litt olivenolje på hendene når du baker ut. Lykke til!
Prøvde denne oppskriften idag og den ble helt totalt bom. Heiv sikkert oppi 2 dl ekstra mel (brukte semper sin fin mix) men alikevell var den helt ekstremt klissete. Aldri vært borti lignendes. Så nå lurer eg på hvorfor deigen ble slik? Hvilket gf mel bruker du? Bruker du eltekrok eller «K» kroken på kjøkkenmaskinen? Kan det være andre viktige detaljer som gjorde deigen så klissete?
Hei.
Kan jeg erstatte melblandigen med enten hirse eller bokhvete? Har ikke prøvd disse melsortene enda.
Mvh Linn
Hvis du skal bruke grovere melsorter er det veldig viktig at deigen er litt klissete og ikke for hard eller tørr. Utover det tror jeg det skal gå helt fint:) Lykke til!
Kan disse fryses? Eller blir de ikke gode når man tiner dem?
Hvordan oppbevare disse, og kan de fryses, og i tilfelle hvordan tine de?
Hei. Skulle ønske du skrev hvor mange rundstykker du fikk ut av oppskriften.. jeg lagde den nå og jeg fikk 6 stk. Er det det du pleier å få?
Har du prøvd å kaldheve disse over natten? Hvordan funker det i såfall?
Hei,prøver disse rundstykkene idag.Går det bra å fryse disse?
Hei,
hvor mange rundstykker blir det sånn omtrent av denne oppskriften?
Mvh,
Vilde
8-10 rundstykker