Glutenfrie zucchini fritters
Glutenfrie zucchini fritters ( Kolokithokeftedes på gresk) er kjempegodt og et perfekt alternativ til en kjøttfri dag. Vi spiser ofte vegetarretter rett og slett fordi det finnes så utrolig mange gode oppskrifter også uten kjøtt, kylling eller fisk. Det skal være enkelt og godt og velge vegetar et par ganger i uken. At det er godt for miljøet vårt også gjør valget om noen kjøttfrie dager i uken veldig enkelt.
Disse smaker kjempegodt med gresk salat og en tzatsiki til. Oppskrift på tzatsiki finner du her.
Nettbutikk
Du finner flere glutenfrie produkter i vår nettbutikk
Ingredienser:
- 450 g revet zucchini
- 150 g fetaost
- 50 g revet parmesan
- 2-3 ss hakket dill og mynte
- 2 finhakkede vårløk
- Salt /pepper etter smak
- 80 g glutenfritt mel, gjerne fra Pappa uten gluten
- 2 egg
Solsikkeolje til steking
- Riv zucchini og klem ut alt vannet. Legg revet zucchini over på et kjøkkenhåndkle for å få ut siste rest av vannet. Bland sammen alle ingrediensene i i bolle og rør godt til du får en jevn, fin masse.
- La røren stå i 30 minutter i kjøleskapet før steking.
- Bruk en spiseskje til å ta opp røren med.
- Stekes i olje på høy varme til frittersene har fått en gylden og fin farge på begge sider. Legg de over på et kjøkkenpapir for å fjerne overflødig olje.
Vi i Pappa uten gluten har gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #glutenfri #gresk #zucchini #zucchinifritters #vegetar #aktiv #mat #familie #pappa #utengluten #cøliaki #marathon #runner #daddy #glutenfree #food #celiac #greek #cooking #greekfood #vegetarian #zensagluten