I dag deler jeg noen av mine beste glutenfrie tips til søndagsfrokosten. En dag i uken er det lov å legge litt ekstra i frokosten. Husk at de fleste oppskriftene kan du gjøre akkurat så sunn eller usunn du bare vil. Du kan for eksempel bytte ut sukker med annet søtningsmiddel eller honning. Mel kan erstattes med havre/mandel mel, eller du kan bruke en grovere meltype. Det viktigste er at du lager den frokosten som best passer deg og ditt kosthold. Det er tross alt dagens viktigste måltid.
Her er noen av mine favoritter til søndagsfrokosten:
Glutenfrie scones
Nybakte scones med smør og syltetøy er noe av det beste som finnes. Disse lager du i tillegg på under 30 minutter. Helt klart noe å overraske med en søndagsmorgen.
Oppskriften på glutenfrie scones finner du her
Egg og baconmuffins
Disse er en klar favoritt her i huset i helgen. Så enkelt å lage og så godt!
Oppskrift på egg- og baconmuffins finner du her
Smoothie-is:
Is er vel ikke det du forbinder med frokost, men denne isen kan du trygt servere både til frokost og kvelds, eller som ett mellommåltid.
Oppskrift på smoothies-is finner du her
Glutenfrie vafler med Nutella:
Vafler passer til de fleste anledninger. Gjerne med syltetøy og rømme, eller med brunost. Men serverer du de med Nutella garanterer jeg deg ekstra pappapoeng.
Oppskrift på vafler med Nutella finner du her
Bagels:
Glutenfrie bagels er mye lettere å lage enn hva jeg trodde. Du kan bruke både lyst og grovt glutenfritt mel, men jeg synes de var lettere å lage med lyst mel.
Oppskrift på glutenfri bagels finner du her
Egg -og bacon pizza:
Pizza er aldri feil. Heller ikke til frokost. Gjerne med egg og bacon på.
Oppskrift på glutenfri frokost-pizza finner du her
Glutenfrie Amerikanske pannekaker:
Amerikanske pannekaker er litt tykkere og mindre enn det vi er vandt til i Norge. De minner mer om sveler. Server de med litt cottage cheese og frisk frukt eller med nøtter og honning. For den klassiske versjonen av Amerikanske pannekaker serverer du de med lønnesirup og smør.
Glutenfri pannekake inspo finner du her
Glutenfritt grovbrød:
Dette brødet er noe av det beste jeg vet. Smaker ikke forskjell på dette brødet og ett “vanlig” brød. Dette brødet holder seg i flere dager å kjøkkenbenken.
Oppskrift på glutenfritt flerkornbrød finner du her
Gresk yoghurt med frisk frukt:
Gresk yoghurt med frisk frukt, hakkede nøtter og honning er en klar favoritt på sommeren her i huset. Du kan bruke akkurat den yoghurten og frukten du liker best. Men personlig synes jeg det er best med en tykk gresk yoghurt med vannmelon, fiken, fersken, honning og nøtter.
Crepes med Nutella:
Jeg tror vi trygt kan slå fast at glutenfri crepe med Nutella er Sevastianos sin desidert favoritt frokost.
Oppskriften på glutenfrie crepes med Nutella finner du her
Toast med ost/skinke og tomat:
Sevastianos elsker toast til frokost. Her kan du bruke akkurat det brødet du liker best. Det eneste du trenger er ett toastjern, litt brød (gjerne tørt) ost/skinke og tomat. Enklere blir det ikke.
Frokostmuffins uten gluten og egg:
Frokostmuffins er perfekte både til frokost og i matpakken. Disse er laget uten egg også.
Oppskriften på glutenfrie frokostmuffins finner du her
Glutenfrie horn:
Disse hornene er den desidert mest sett/ og delte oppskriften vår. Disse passer perfekt til frokost, i matpakken, på reise og til kvelds. Fyll de med akkurat det du vil. Disse kan fint lages søte ved å bytte ut salt med sukker og kanel.
Oppskriften finner du her
Håper du fant litt frokost-inspo her i dag. Lykke til å nyt resten av søndagen!
Pappan til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #frokost #tips #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac